Veralu is dé specialist in het verminderen van zaagkosten!

 

Zoals bij iedere bewerking draait het bij het zagen ook om de kosten.

Deze zaagkosten kunnen alleen worden verminderd wanneer het juiste zaagblad, de machine(instelling) en de smeermiddelen goed op elkaar worden afgestemd.

 

 

De sterke kracht van Veralu is dat wij door onze kennis en ruim 30 jaar ervaring op alle deze facetten kunnen inspelen. Wij doen dat door te werken aan:

 

 

 • Een goed advies, waarbij het zaagproces centraal staat
 • Het juiste zaagblad en olie
 • De machinebediener begeleiden, zodat de machine optimaal is afgesteld.

 

 • Tijdens de adviesfase wordt er gekeken naar materiaal, zaag en zaagsnelheid. Het uitgangspunt is dat er wordt onderzocht hoe de zaagmachine zo gunstig mogelijk ingezet kan worden voor het te zagen materiaal.
 • Naar aanleiding van dit advies wordt een cirkelzaag gekozen die geschikt is om de zaagproductie het meest efficiënt te laten verlopen. Dit kan een standaard cirkelzaag zijn, maar ook een die aangepast wordt om het juiste effect te verkrijgen. Tevens wordt het smeermiddel onder de loep genomen. Om een goede verspaning te krijgen is ook de inzet van het juiste smeermiddel van belang. Indien nodig wordt dit ook vervangen.
 • Tijdens het testen van de cirkelzaag wordt in samenwerking met de machinebediener(s) de instellingen van de zaagmachine geoptimaliseerd, zodat materiaal, cirkelzaag en zaagmachine optimaal op elkaar zijn afgesteld en zaagkosten worden verminderd.

 

Om een voor u zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken zet Veralu de cirkelzagen van Kohnle en smeermiddelen van Fuchs in.

De cirkelzagen van Veralu worden bij Kohnle in Duitsland geproduceerd.

 

 

Ook bij Kohnle werkt men volgens het principe dat een cirkelzaag afgestemd dient te worden op de specifieke behoefte van haar klanten. Dit doen zij inmiddels 60 jaar. In deze 60 jaar hebben zij meerdere innovaties doorgevoerd. Zo hebben zij nu standaard in hun programma:

 • PKD-zaagbladen voor een nog langere standtijd
 • Zagen met een combivertanding voor minder vibratie, waardoor een gladder oppervalk en hogere standtijden bereikt worden
 • Zagen met een speciale trapezium- vlaktand en geleide fase voor nog minder braam
 • Zagen met een rilvertanding voor hogere zaagsnelheden
 • Zagen met een bolle flank voor minder braam

Door deze het toepassen van deze innovaties bij het zaagproces, waarbij een cirkelzaag speciaal wordt geconfigureerd op het te zagen materiaal en de zaagmachine is Veralu in staat om materiaal, cirkelzaag en zaagmachine goed op elkaar af te stemmen. Kohnle benut hier haar 100-jarige ervaring van ontwikkeling en productie van cirkelzagen. Door deze benaderding neemt de prestatie van het zaagproces enorm toe en worden zaagkosten verminderd.
Kohnle; dat wonderbaarlijke zaagblad uit Kolbermoor!

 

Tevens verzorgt Veralu het slijpen van uw cirkelzagen. Deze worden met de grootste zorg op moderne machines geslepen, zodat

u verzekerd bent van een goed zaagblad.

 

 

 

 

 

Hier kunnen we HM-cirkelzagen met grote precisie slijpen tot een diameter van 1.300 mm

 

 

 

 

De smeermiddelen van Veralu komen bij Fuchs uit Duitsland vandaan.
Fuchs is een van de meest vooraanstaande fabrikanten van metaalbewerking vloeistoffen. Zij zijn toegewijd aan het ontwikkelen van innovatieve producten die veilig te gebruiken en ecologisch verantwoord zijn.